Historiikki

Iiris oli jo ennen kouluaikaa kiinnostunut käsitöistä ja ompelemisesta. Käsityöopettajilla oli vaikeuksia keksiä Iirikselle tekemistä, kun hän hallitsi sen aikaiset koulukäsityöt ja oli niissä tietenkin nopeasti valmis. Ylemmällä oppiasteella hän suoritti 1973 kolmivuotisen pukuompelijan ammattikoulutuksen luokkansa priimuksena. Erikoista oli, että kun hän ammattikoulun jälkeen pyrki paikalliselle verhoilijalle töihin, häntä ei kelpuutettu!

Vuodet vierivät mm. valokuvaamon myyjänä, kunnes 80-luvun puolivälin tienoilla Iiris otti pestin ompelijana naapurikaupungin verhoiluliikkeessä. Asiakkaiden kannustamana Iiris perusti oman verhoiluliikkeen v. 1988 nimellä T:mi Verhoilija Iiris. Tarkoitus oli aloittaa pienesti, mutta melko pian asiakkaita oli jonoksi asti. Jossain vaiheessa päätettiin, että Erkki kouluttautuu myös alalle, olihan hän jo hankkinut kokemusta alasta Iiriksen verhoomossa autellessaan. Erkki suorittikin Verhoilijan ammattitutkinnon Teuvalla v. 2000,(kisälli) ja Verhoilijan Erikoisammattitutkinto v. 2002 (verhoilijamestari)

Tällöin yhtiömuoto ja nimi vaihtuivat. Nimeksi tuli Verhoilijamestari Iiris Ay. Aikajanaan 1988 – 2021 mahtuu molemmille useita täydennys ja syventäviä opintoja kurssimuotoisina.

Hanssin-Jukka sisäverhoilua

Todistukset
2000
Verhoilijan ammattitutkinto
2002
Verhoilijamestarin ammattitutkinto
2014
Vuoden mestari, Keski-Suomen mestarikilta
Palkinnot

Olemme vuosien saatossa osallistuneet kymmeniin messutapahtumiin, autonäyttelyihin sekä kauppaliikkeiden ja maahantuojien tilaisuuksiin vetonaulana. Näistä olemme saaneet lukuisia suosituimman osaston kunniakirjoja sekä pokaaleja.